Контейнерні та паромні перевезення можуть повернутися в Україну вже через декілька тижнів

За словами заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрія Васькова, контейнерні та паромні перевезення можуть повернутися в Україну вже через декілька тижнів.

Підготовка контейнерних терміналів для обробки суден

Усі контейнерні термінали готові обробляти контейнерні судна. Практично всі вони задіяні у перевалці аграрної та іншої продукції, але контейнери для них — це пріоритет, і вони ведуть переговори з потенційними власниками судів, з контейнерними лініями. Сподіваюся, що протягом двох-трьох тижнів отримаємо перший захід», — пояснив Васьков.

Перший контейнеровоз та відновлення перевезень паромами

За інформацією «Думської», перший контейнеровоз пройде морським коридором вже через декілька днів — набагато раніше, ніж сказав Васьков. Перевезення морськими паромами також відновляться протягом тижня.

Нова логістика доставки товарів в Україну

Після початку великої війни довелося змінити всю логістику доставки товарів в Україну. Основними портами розвантаження стали невеликі дунайські порти Одеської області. Протести польських фермерів ускладнили ситуацію, заблокувавши доставку наземним транспортом. Дорога через Румунію також не була швидкою через велику кількість транспорту.

Розвиток економіки через відкриття контейнерних терміналів

Фахівці галузі вважають, що відкриття навіть одного з п’яти контейнерних терміналів оживить економіку країни. На сьогодні в портах Великої Одеси є п’ять контейнерних терміналів, здатних приймати великі контейнеровози — по два в портах Одеси і Чорноморська і один — в порту Південного.