Російські пропагандисти поширили ще один фейк, цього разу щодо «оголошення» Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України відсторонення президента Володимира Зеленського від влади. Про це повідомлено в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Російські ЗМІ поширили фейк про «публічне оголошення» представниками ГУР «точної дати сверження влади президента Зеленського».

Проте військова розвідка нічого подібного не заявляла.

В Центрі зазначили, що це повідомлення є продуктом російської пропаганди та кампанії Кремля щодо дискредитації президента Зеленського.

Також нагадали, що Зеленський є законно обраним та легітимним президентом України і продовжує виконувати свої обов’язки у складних умовах вторгнення Росії.

У контексті іншого російського фейку у Центрі звернули увагу на дані від ГУР щодо спроби Росії розколоти суспільно-політичну ситуацію в Україні та підготовку спецоперації «Майдан-3».

«Поширення цих та подібних повідомлень відповідає заяві Комітету з розвідки при президенті України про реалізацію РФ спецоперації «Майдан-3″ з метою поширення деструктивних наративів», — йдеться в заяві.