Підвищення зарплати Геннадія Труханова та його заступників на розгляді міської ради

Мер Одеси Геннадій Труханов планує значно підвищити свою заробітну плату та премії для своїх заступників, що стане темою розгляду на найближчій сесії Одеської міськради.

Згідно з пропозицією, Труханов хоче збільшити свою зарплату на 50% та отримувати щомісячну премію у розмірі 120% від окладу. У проекті рішення вказано, що ці зміни обґрунтовані «значними досягненнями в роботі, виконанням важливих завдань та вислугою років».

Крім цього, пропонується встановити премії до 150% від зарплати для першого заступника міського голови Олександра Філатова, заступників мера Світлани Бедреги, Павла Вугельмана і Валерія Сіліна, а також для секретаря міськради Ігоря Коваля.

У разі позитивного голосування депутатів, нові ставки почнуть діяти з 1 травня 2024 року і залишаться в силі до завершення каденції VIII скликання Одеської міськради.

У пояснювальній записці зазначається, що такі зміни не призведуть до жодних фінансових ризиків. На момент 2023 року Труханов отримував зарплату у розмірі 293 тисяч гривень, що покладало його на останнє місце в рейтингу зарплат керівників обласних центрів України. Найбільший дохід мав тоді мер Харкова Ігор Терехов — 1,7 мільйона гривень.