Конгресмени з Республіканської партії внесли в Палату представників законопроект, який передбачає направлення осіб, що порушили закон на території студентських містечок, в Сектор Газа.

Законопроект від конгресменів Республіканської партії

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Fox News.

Законопроект був представлений у середу, 8 травня, республіканцем зі штату Теннессі Енді Оглесом, разом із конгресменами Ренді Вебером і Джеффом Дунканом у відповідь на антиізраїльські демонстрації, які відбуваються в студентських містечках по всій країні.

Відбування покарання в Секторі Газа

Згідно з пропозицією законодавців, засуджені будуть змушені відбувати не менше шести місяців покарання у вигляді громадських робіт в Секторі Газа, де Ізраїль проводить військові операції з ліквідації ХАМАСу та спасіння ізраїльтян, захоплених терористами у жовтні.

Автор законопроекту, Енді Оглес, відзначив, що студенти, які брали участь в антиізраїльських акціях, перешкоджали навчальному процесу та порушували загальноуніверситетські заходи. Він висловив переконання, що подібні дії необхідно припинити.

«Я запропонував закон, згідно з яким будь-яка особа, засуджена за незаконну діяльність на території кампусу американського університету з 7 жовтня 2023 року, буде направлена в Газу для відбування не менше шести місяців громадських робіт», — підкреслив Оглес.

Реакція конгресмена Вебера

Конгресмен Вебер додав: «Якщо ви підтримуєте терористичну організацію і берете участь у незаконній діяльності на кампусі, ви повинні відповісти за свої дії. Я впевнений, що прибічники ХАМАСу не зможуть залишитися безкарними».

Проте, як очікується, законопроект матиме невизначені шанси на успіх у Палаті представників, де республіканці займають лише одне місце. І навіть якщо він буде прийнятий, Сенат, контрольований демократами, практично певно його ігноруватиме.