Велика піраміда в Гізі

Велика піраміда в Гізі, відома також як Піраміда Хеопса, завжди привертала увагу археологів та істориків з усього світу. Це найбільша з трьох пірамід на плато Гіза і одна з найвидатніших і загадкових споруд давнини. Особливий інтерес викликають таємничі кімнати піраміди, відкриття яких лише підкреслило загадковість її історії.

Всередині Великої піраміди

На сьогоднішній день всередині Великої піраміди відомо кілька основних кімнат. Камера Фараона розташована у центрі піраміди, камера Цариці – нижче Камери Фараона. Велика галерея, що є великим коридором, веде до Камери Фараона, та Нижня камера або незавершена камера розташована під основою піраміди.

Таємниці та відкриття

Щодо таємничих кімнат, їх відкриття стало об’єктом численних спекуляцій та досліджень. Одним із найважливіших відкриттів останніх років було виявлення так званої «Великої порожнини» всередині піраміди, розміри якої досягають близько 30 метрів у довжину. Це відкриття було зроблено в 2017 році за допомогою технології мюонної радіографії, яка дозволяє досліджувати структуру піраміди, не порушуючи її цілісності.