Зростання тарифів на комунальні послуги в червні: що очікувати?

За даними порталу «Хвиля», у червні мешканці України можуть стикнутися зі зростанням тарифів на комунальні послуги. Прогнози такого роду надаються чиновниками та експертами.

Тариф на електроенергію: що зміниться?

Голова Держенергонагляду Руслан Слободян вказав, що можливе переглядання тарифу на електроенергію може бути одним із заходів для залучення додаткових коштів на відновлення енергетичної системи. Експерти передбачають, що тариф на електроенергію може зрости від половини до подвійного розміру, що означатиме сплату побутовими споживачами від 3,50 до 5 гривень за кіловат-годину.

Газові тарифи залишаються незмінними

Щодо газу, тариф на його постачання у червні залишається незмінним. Для більшості домогосподарств, обслуговуваних «Нафтогазом України», вартість кубометра газу лишається на рівні 7,96 гривні до 30 квітня 2025 року.

Ціни на воду можуть змінитися

Оплата за централізоване водопостачання та водовідведення для побутових споживачів залишається без змін. Однак, через зростання тарифів на воду для організацій з 1 червня 2024 року, ціни можуть змінитися і для побутових споживачів до кінця року.