Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроєкт №11280-1, який вносить зміни до Закону «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів».

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у своєму каналі у Telegram, повідомляє Укрінформ.

Законопроєкт передбачає нові підходи до управління культурними цінностями, що були арештовані в рамках кримінальних проваджень та передані до управління Національному агентству. Особливою ініціативою є введення механізму державної експертизи для оцінки цих активів на наявність культурної цінності. У разі підтвердження такого статусу, активи передаються у власність державних музеїв, заповідників, бібліотек або архівів.

Законопроєкт також встановлює заборону на продаж майна, яке має статус культурної цінності, з метою його збереження та збереження національної спадщини.

Раніше було повідомлено, що Національний художній музей України прийме на зберігання 112 картин із колекції, яка була вилучена від обвинуваченого у державній зраді колишнього народного депутата Віктора Медведчука.