Розслідування смерті мобілізованого чоловіка з інвалідністю в Одеській області

Попереднє розслідування смерті мобілізованого чоловіка з інвалідністю в Одеській області триває. Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Збройних сил півдня України Наталія Гуменюк під час телемарафону.

Умови мобілізації та медичний огляд

«Збройні сили не зацікавлені в тому, щоб на службі перебували люди з неналежним станом здоров’я. Вони будуть неспроможні виконувати бойове завдання. Жодний командир, звичайно, в цьому не зацікавлений. Проте рішення про мобілізацію, про призов приймається на підставі відповідних документів», — сказала вона.

Основні аспекти розслідування

Гуменюк зазначила, що в рамках розслідування ідуть два основні аспекти: відсутність медичного огляду перед призовом та низька якість наданої допомоги під час інциденту. Вона підкреслила, що відповідно до документів загиблий проходив медичну комісію за місцем проживання.

«Військово-медичні комісії, які призначають придатність військовозобов’язаних до служби, організовуються на базі місцевих органів влади. Він надав Об’єднаному координаційному прес-центру документи, де було вказано його здоров’я і придатність», — додала Гуменюк.