Місцеві влади повідомляють про вибухи в Харкові та Запоріжжі після 15:00 дня і закликають мешканців шукати притулку.

Харків

Мер Харкова Ігор Терехов о 15:28 повідомив, що в місті почути вибухи. Через декілька хвилин він додав, що місто, ймовірно, було атаковано бойовими літаками. «Щодо жертв та руйнувань — інформація уточнюється», — зауважив він.

Запоріжжя

Голова Запорізької ОГА Іван Федоров в цей же час підтвердив: «Два вибухи в Запоріжжі». Пізніше він додав, що внаслідок атаки росіян є постраждалі.

Харківська та Запорізька області щоденно перебувають під обстрілами окупантів. Ворог використовує різні види зброї для ударів.

Вранці в Харкові довелося призупинити роботу метрополітену через вчорашню ворожу атаку на критичну інфраструктуру. Поїзда стояли більше години, проте вдалося відновити роботу метро. Наразі в лікарні залишаються п’ятеро поранених внаслідок обстрілів житлових будинків, двоє з них у важкому стані.

Протягом останніх тижнів росіяни нанесли чимало ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури Харкова та області. Через це були введені графіки відключень електроенергії. Лише у Харкові дефіцит складає від 100 до 200 мегаватт електроенергії, повідомив голова Харківської ОГА Олег Синегубов.