Організація «Лікарі без кордонів» відновлює свою роботу в Донецькій області

Після обстрілу міста Покровськ російськими військами, «Лікарі без кордонів» були тимчасово припинені в регіоні. Проте зараз вони відновлюють свою роботу мобільних клінік у Донецькій області, передає прес-служба організації.

З початку війни у лютому 2022 року команди «Лікарів без кордонів» забезпечують медичну допомогу у найбільш постраждалих селищах поблизу лінії фронту в різних областях. У складі цих мобільних клінік працюють психотерапевти, психологи, лікарі та соціальні працівники.

Під час тимчасової припинення діяльності «Лікарів без кордонів» у Донецькій області служба швидкої медичної допомоги продовжувала працювати без зупинок, перевезши за останні п’ять днів 169 пацієнтів між різними лікарнями.

Організація також продовжувала підтримувати лікарні у Донецькій області, допомагаючи у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії під час артилерійських обстрілів.

У містах Константинівці, Краматорську і Ізюмі «Лікарі без кордонів» проводять тренінги для медичного персоналу Міністерства охорони здоров’я, який працює в зоні конфлікту.

Бригади «Лікарів без кордонів» продовжують надавати допомогу тим, хто цього найбільше потребує. Наразі організація активно діє в Харківській, Черкаській, Вінницькій, Миколаївській, Херсонській та Донецькій областях.