Активістський фонд Starboard Value збільшує свою участь у компанії Autodesk

Активістський фонд Starboard Value, яким керує Джефф Сміт, придбав значний пакет акцій у компанії з графічного дизайну Autodesk і протягом останніх тижнів обговорював з радою компанії кілька серйозних питань, пов’язаних з її розкриттям інформації про внутрішнє розслідування, яке призвело до відставки головного фінансового директора.

Зміни в керівництві після внутрішнього розслідування

Після оприлюднення результатів розслідування головний фінансовий директор Autodesk Дебора Кліффорд була відсунута від своєї посади та призначена на іншу виконавчу посаду всередині компанії. Розслідування виявило, що керівництво надавало інвесторам невірну інформацію щодо метрик вільного грошового потоку компанії та операційної маржі.

Результати розслідування вплинули на ціну акцій компанії

Autodesk вже в квітні оголосила про початок внутрішнього розслідування щодо проблем зі звітністю стосовно цих метрик, майже за місяць до початку розслідування і повідомлення Комісії з цінних паперів та бірж про розслідування її фінансових звітів. Акції Autodesk знизилися на 20% протягом наступних кількох тижнів, а ринкова капіталізація компанії тепер трохи менша за 50 мільярдів доларів.