Затримки у формуванні нових бригад Збройних Сил України

Експерти американського Інституту стратегічних досліджень зазначили, що затримки у формуванні нових бригад Збройних Сил України пов’язані з проблемами постачання військової техніки від західних партнерів.

Постачки обмежують можливості українських військових

Аналітики відзначили, що недостатнє обсяг поставок обмежує можливості українських військових належно укомплектувати нові бригади, а також підкреслили критичне значення своєчасної безпекової допомоги для успішної оборони та можливості проведення контрнаступальних дій.

Проблема боєприпасів та важкої техніки

Зокрема, інститут нагадав про заяви президента України щодо необхідності негайного отримання важкої техніки для нових бригад, включаючи бойові броньовані машини, танки та артилерію. У звіті також було зазначено, що наразі проблема полягає не в кількості бійців, а в недостатності боєприпасів.

Занепокоєння президента та ускладнення укомплектування резервних бригад

Експерти підкреслили занепокоєння президента щодо затримок у поставках військової техніки на передову, які ускладнюють укомплектування резервних бригад для оборонних операцій.

Додаткова західна допомога необхідна

«Українські ЗМІ постійно висвітлюють проблему недостатнього матеріального забезпечення для формування нових бригад. Без додаткової західної допомоги Україна може стикнутися із викликами мобілізації своїх сил», — підсумували експерти.