Скандал на Волині: відремонтовані оборонні об’єкти нанесли збитки на 2,2 млн гривень

На Волині стався скандал із відремонтованими оборонними об’єктами, які завдали збитків у понад 2,2 мільйона гривень. Підозри у цій справі отримали керівник квартирно-експлуатаційного відділу Володимирської міської ради Сергій Бідоча та директор будівельної фірми-підрядника «Волиньбудтех» Руслан Демчук.

За даними правоохоронців, квартирно-експлуатаційний відділ провів п’ять тендерів для ремонту сховища для техніки, вартових приміщень та інших об’єктів. Усі закупівлі були здійснені з порушенням процедур, а деякі роботи взагалі не виконувалися. На виконання робіт було виділено 11,8 мільйона гривень субвенцій з місцевого бюджету.

Сергію Бідочу оголосили підозру щодо недбалого ставлення до військової служби за ч. 4 ст. 425 КК України. Руслану Демчуку оголосили підозру у привласненні майна через зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України) та службовому підробленні (ч. 2 ст. 366 КК України).

Директором «Волиньбудтех» з 2019 року є Руслан Демчук, який є співвласником разом з колишнім депутатом Юрієм Оксенюком. Обидва мають однаковий розмір внеску до статутного фонду підприємства – по 414,7 тисячі гривень.

Слідство продовжує з’ясовувати всі обставини справи та встановлює всіх можливих учасників інциденту.