Європейський Союз знову висловив засудження Росії та її союзників у зв’язку з трагедією малайзійського рейсу MH17 над тимчасово окупованою територією України. Заява ЄС викликана закликом до РФ визнати свою відповідальність за цей подія і співпрацювати у справі правосуддя.

Європейський Союз підтримує всі міжнародні зусилля з встановлення правди, справедливості та відповідальності, відповідно до резолюції Ради безпеки ООН 2166. Євросоюз висловив співчуття родинам загиблих 298 людей, включаючи 80 дітей, і вимагає визнання вини та покарання винних.

У заяві також йдеться, що суд у Гаазі вже засудив трьох осіб до довічного ув’язнення за роль у цій трагедії. Європейський Союз підкреслив, що усі представлені докази чітко вказують на військове походження ракетної системи «БУК», яка збила рейс MH17, і її належність збройним силам Російської Федерації.

Документ зазначає ініціативи Нідерландів у Європейському суді з прав людини та подання до Міжнародної організації цивільної авіації з метою досягнення правди і справедливості у справі MH17.