Банк «Sense Bank» надав перший кредит українській компанії

Банк «Sense Bank» надав перший кредит українській компанії, що спеціалізується на виробництві металевих конструкцій. Ця фінансова допомога була надана в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Компанія планує побудувати сонячну електростанцію потужністю 1 МВт у Чернівецькій області.

Створення електростанції для забезпечення електроенергією

За отриманими коштами планується створити електростанцію, яка буде забезпечувати електроенергією близько 360 квартир. Річна генерація станції складатиме 1150 МВт-год електроенергії. Загальна сума кредиту становить 14,2 мільйона гривень, а строк погашення — п’ять років, повідомили в Міністерстві економіки.

Розширення програм «Доступні кредити 5-7-9%»

«Ми розширили програму ‘Доступні кредити 5-7-9%’ на можливість фінансування енергетичного обладнання з початку липня. Цей приклад демонструє успішність програми і привертає бізнес до банків. Також 20 липня ми запускаємо безвідсоткові кредити для громадян і розширюємо можливості програми ‘Доступні кредити 5-7-9%’ для ОСББ та житлово-будівельних кооперативів», — зазначила перша віцепрем’єр-міністрка, міністрка економіки Юлія Свириденко.